Levéd Őrsége

Budajenői fital szülők és gyermekeik alakották a Levéd Őrsége Íjászcsapat első formációját. A kicsik örömmel próbálták ki a szülőktől kapott gyerekíjakat és versengtek egymással. A sikerélmény gyakori volt és már ekkor látszott, hogy kiből lesz ügyes íjász.

A szülők kihasználva a lehetőséget gyermekeik foglalkozását felügyelve maguk is íjat ragadtak és jó hangulatban töltötték a családias perceket. Szinte autómatikusan jött létre a Levéd Őrsége, melyhez hamarosan a szomszéd (Telki, Perbál) és távolabbi településekről (Budakeszi, Biatorbágy, Páty, Tök, Zsámbék) is csatlakoztak gyermek és ifi korú tagok. Hamar készültek a “varró Zsuzsinál” a kis kaftánok és az első saját készítésű vesszők. Harcra kész volt a tábor.

A dinamika hamar lendületbe hozta a gyerekeket, így természetes volt, hogy az alakzatban való lövés megnyerte a fiatalok tetszlését. Nem kellet sokat várni az első “Csapatbemutatóra”. A medence első sikercsapata a Levéd Őrsége sorra lépett fel a lekesen ünneplő közönség előtt.

 

 

 

 

 

 

 

A Levéd Őrsége számára az első jelentőségteljes helytállás őseink tiszteletére  a Pozsonyi csata 1100 évfordulójára szervezett Ópusztaszeri nyílzápor volt 2007-ben. Az érzést nem lehet elmondani, amikor közel ezer íjász egyszerre lőtte ki felhőben vesszéjét a megidézett ellenre. Szem nem maradt szárazon, ami további lendületet adot a csapat aprajának és nagyjának.

Megjelent a csapat repertoárjában a baranta és zenés kisérettel csatajeleneteket is mutattak be fiataljaink.

A Levéd Őrsége egy valódi ifjusági íjászformáció volt, melynek tapasztalatait a Budakörnyéki Íjász Egyesület kívánja a medence településein megvalósítani.